Ardanın Mutfağı çikolatalı kalp pasta tarifi

Mikserde 4 yumurta beyazını çırparken 1 su bardağı toz şeker ekliyoruz ve iyiceköpük kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika çırptıktan sonra 1 bardak toz fındığı bu karışımın içine elek yardımıyla eleyerek tozlarının geçmesini sağlıyoruz. Daha sonra 1 paket vanilya ve yarım su bardağı unu karışıma ekliyoruz. Karışımı bir kaşık veya spatula yardımıyla havasını kaçırmadan dışardan içe doğru karıştırıyoruz.
Elde ettiğimiz karışımın son halini bir sıkma torbasına alıyoruz.

Kalp şeklinde bir kalıbın iç kısımlarını zeytinyağı ile yağlıyoruz ve metal bir yüzey veya ters çevirilmiş bir tepsi üzerine yerleştiriyoruz.

Sıkma torbasının ucunu makasla kesiyoruz ve tepsiye yerleştirilmiş kalp şeklindeki kalıba kenarlardan başlayarak karışımı sıkıyoruz. Daha sonra kalıbı yavaşça çekip çıkarıyoruz. Bu işlemi 3 kalp çıkaracak şekilde tekrarlıyoruz.
170 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Daha sonra 130 derecede 7-8 dakika daha pişiriyoruz.
Hem ısıtıcı hem de karıştırıcı özelliği olan bir mikesere 150 gram bitter ve sütlü çikolata ve 150 gram çiğ fındık, 150 gram krema ve 3 yemek kaşığı süt ve 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 küçük tutam tuz koyuyoruz ve prüzsüz bir karışım elde edene karış çırpmasını sağlıyoruz.

İç kreması için cam bir kaba 400 gram maskarpon peyniri, 1,5 kaşık pudra ve 1,5 kaşık kakao ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Üzerine yaklaşık 4 kaşık hazırladığımız fındıklı çikolatalı karışımı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışım hazır olunca bir sıkma torbasına alıyoruz. torbanın ucunu keserek, fırından çıkan kalplerin üzerine kenarlardan başlayarak bir katmanı kaplıyoruz.

İnce veya küp şeklinde doğranmış çilekleri çikolatalı katmanın üzerine bir katman olacak şekilde diziyoruz. 3 kalp için de aynı işlemleri yaptıktan sonra kalpleri 3 kat olacak şekilde üstüste koyuyoruz.

Fındıklı çikolatalı kremayı kullanarak pastanın tamamının kenarlarını doldurup spatula ile sıvıyoruz ve düz bir görüntü elde ediyoruz.

En son olarak yaprak şeklinde doğranmış kavrulmuş bademleri kenarlara ekliyoruz ve üzerine de pudra şekeri serpiştiriyoruz.
Afiyet olsun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*