Kolonya corona virüsüne karşı korur mu ?

Kolonya corona virüsünü öldürür mü ?

Kolonya corona virüsüne karşı korur mu ? Türkiye’de korona virüsü vakası görülmesinden sonrası dikkatler corona virüsüne karşı korunma yöntemlerine çevrildi. Corona virüsüne karşı korunma konusunda el hijyeni sağlanması oldukça büyük önem arzederken, kolonyanın corona virüsünü öldürdüğü şeklinde yaygın bir düşünce ortaya çıkmaya başladı. Peki kolonya corona virüsüne karşı korur mu ? Kolonya corona virüsünü öldürür mü ?

Kolonya corona virüsünü öldürür mü ?

Kolonyanın bileşiminde bulunan etil alkol maddesinin corona virüsünü öldürdüğü bilinmektedir. Bu bağlamda düşünüldüğünde kolonyanın corona virüsünü öldürdüğü rahatlıkla düşünülebilir.

Kolonya corona virüsüne karşı korur mu ?

Özellikle tuvalet ihtiyacını giderdikten sonra limon ve tütün kolonyası ile elleri ovmak, corona virüsüne karşı korunmada etkili sonuçlar vermektedir. Bu nedenle uzmanlar her tuvalet sonrasında ellerin önce sabun ve su ile iyice yıkanmasını, sonrasında ise kolonya ile ovulmasını tavsiye ediyor.

Hangi Kolonya Alınmalı ?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yayınlanan bilgi kitapçığında yer alan bilgilere göre corona virüsüne karşı korunmak amacıyla kullanılacak kolonya türü ürünlerde etil alkol oranı en az %90-96 arası olmalı. Bu bilgiden hareketle, corona virüsüne karşı korunmak amaçlı alınacak kolonyanın kesinlikle “içindekiler” kısmına bakılması gerektiği anlaşılıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*