Korona virüsü Türkiye’ye geldi mi ?

Wuhan Korona virüsü Türkiye’ye geldi mi ? Çin’de bir canlı hayvan pazarından dünyanın bir çok noktasına yayılan ölümcül Wuhan corona virüsünün (korona virüsü)Türkiye’ye gelip gelmediği merak ediliyor. Peki Korona virüsü Türkiye’ye de yayıldı mı ?

Sağlık Bakanlığı tarafından Corona Virüsü ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Türkiye’de virüsün yayılmasını engellemek için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.

Vücuda bulaşma ve metabolizma üzerinde yayılma özellikleri bakımından zatürreye benzetilen korona virüsü teşhisine henüz Türkiye’de rastlanmadı.

Türkiye’de corona virüsü ile ilgili son gelişmeler : (Güncelleme tarihi 14 mart 2020 saat 23:00)

İlginizi çekebilir : Corona virüsü belirtileri

– Umre’den dönen bir vatandaşa uygulanan coronavirüsü testinin sonucu pozitif çıktı.

– Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Türkiye’de ikinci koronavirüs vakasının olduğunu açıkladı. Twitter hesabından yapılan açıklamada “dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. bir hastamız daha var” ifadeleri kullanıldı. İkinci corona virüsü hastasının ilk hastanın yakınlarından biri olduğu öğrenildi.

– Türkiye’nin ilk corona virüsü vakası Kayseri’de tespit edildi. (bkz : Corona virüsü Türkiye haritası )

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın coronavirüsü açıklamasıyla birlikte Türkiye’de corona virüsü vakası olabileceği değerlendirmeleri yapılmaya başladı.

– İran’ın başkenti Tahran’dan İstanbul’a giden bir yolcu uçağı Ankara’ya indirilerek yolcular sağlık taramasından geçirildi.

– İran’da baş gösteren corona virüsü vakaları, İran’ın sınır komşuus olan Van ve Ağrı Doğubeyazıt’ta tedirginliğe yol açarken, şu ana kadar bu kentlerde corona virüsü vakasına rastlanmadığı açıklandı.

– Büyükçekmece Hastanesi’ne kaldırılan Çinli turiste corona virüsü bulaşmadığı tespit edildi.
– Konya’da corona virüsü şüphesiyle karantinaya alınan Çinli turiste yapılan tetkikler sonucunda corona virüsü olmadığı anlaşıldı.
– Aksaray’da 9 Çinli 12 işçi corona virüsü şüphesiyle karantinaya alındı. Yapılan tetkikler sonucunda işçilerde corona virüsüne rastlanmadı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*