Ultraviyole LED lamba ışığı covid-19 virüsünü öldürüyor

Ultraviyole LED lamba ışığı covid-19 virüsünü öldürüyor

Tel Aviv Üniversitesi tarafından koronavirüs üzerine yapılan son araştırmalarda ultraviole ışınları yayan Led lambaların covid-19 virüslerini öldürdüğü bulgusu elde edildi.

Yapılan araştırmalarda Ultraviyole ışın yayan Led ışık kaynaklarına maruz kalan Covid-19 virüslerinin kısa süre içerisinde etkisiz hale geldiği gözlendi.

Ultraviole Işın Koronavirüsü Öldürüyor

The Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology isimli bilimsel yayında detayları paylaşılan araştırmada Ultraviole ışın yayan LED ışıkların, LED ampullerin covid-19 virüslerini öldürdüğü ortaya çıktı.

Çalışmayı yürüten ekibin basın sözcüsü Hadas Mamane, LED ışıkların coronavirüs üzerindeki etkisini kanıtlayan bilimsel araştırma ile ilgili olarak bir açıklama yaptı :

“Tüm dünya şu anda covid-19 virüsünü desenfekte etmek için etkili bir çözüm arıyor. Bunun için LED ışıklandırma esaslı dezenfeksiyon sistemleri kurulabilir. Ultraviole saçan LED lambalar kullanarak coronavirüsü öldürmeyi başardık. Normal lambalar gibi cıva içermeyen, fazla elektrik enerjisi harcamayan basit LED lambalar ile coronavirüsü öldürebildiğimizi keşfettik.

LED ışıklı dezenfeksiyon sistemleri aynı zamanda klima ve havalandırmalara da monte edilerek ortama giren ve ortamdan çıkan havanın virüslerden arındırılması sağlanabilir.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*