26 Ekim 2019 Bitcoin fiyatı neden yükseldi

Bitcoin neden arttı, bitcoin fiyatı neden yükseld,Bitcoin yükseliş nedeni ne,Bitcoin niye yükseld,Bitcoin fiyatı niçin arttı,26 Ekim 2019 Bitcoin fiyat yükselişi

26 Ekim 2019 Bitcoin fiyatı neden yükseldi : Bitcoin fiyatı neden artıyor ? Bitcoin fiyat yükselişinin nedeni ne ?

Dün akşam saatlerinde başlayan yükseliş bugün de devam etti ve kripto para piyasasının en popüler kripto parası Bitcoin 7500 dolardan 10370 dolar seviyesine 24 saatten daha kısa bir sürede yükseldi.

Bitcoin fiyatında yaşanan büyük sıçrama yatırımcısını sevindirirken, yükselişin neden yaşandığı konusu da merak ediliyor.

Potansiyel etmenler :

1- Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün yaptığı açıklamada blockchain teknolojisinin tüm ekonomiye uygulanması gerektiğini söyledi.

2- CME vadeli Bitcoin kontratlarının süresi doldu.

Global kripto para piyasasına dün akşam saatleri itibariyle 50 milyar doların üzerinde nakit girdisi yapıldı. Bir anda konsolide bir biçimde yaşanan bu girdi %80 oranında Bitcoin’e yatırıldı. Sonuç olarak Bitcoin 10 bin doların üzerine yükselirken, Bitcoin’in pazar hakimiyeti oranı da %35’ten %68 oranına yükseldi.

Sizce bu gündemi fırsat bilerek gerçekleştirilen yapay bir yükseliş mi ? Balinaların kontrolünde yaşanan suni bir yükseliş mi ? Lütfen düşüncelerinizi yorum olarak yazınız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*