Adsense geliri için vergi takibi

Adsense geliri için vergi takibi : Ne kadar kazananlar vergi takibine düşüyor ? Adsense programından Youtube ve blog veya site üzerinden gelir elde edenler ne zaman vergi takibine düşüyor ? İşte tüm ayrıntılarıyla vergi takibi için Adsense geliri miktarı konusu.

Bilindiği gibi Adsense üzerinde elde edilen tüm gelirler, reklam satışı olarak kategorize edilerek vergilendirmeye tabi tutuluyor. Reklamı alan ve satan Google olmasına karşın, website sahipleri veya Youtuberler vergi yükümlülüğü altına alınıyorlar ve kazançlarını vergilendirmeleri talep ediliyor. Vergi takibine düşenler geriye dönük 5 yıl içerisindeki banka hesapları incelendikten sonra, oluşan tabloya göre değişen tutarlarda vergi cezasına çarptırılıyor.

Buna karşın yıllarca adsense ile az miktarlarda gelir elde eden bazı vatandaşların hiç takibe düşmediği görülüyor. Peki ama ne kadara kadar olan Adsense geliri vergi takibine düşüyor ?

Vergi Takibi için Adsense Geliri Ne Kadar Olmalı ?

Vergi takibine esas olacak bir Adsense geliri alt sınırı yasal olarak bulunmuyor. Yani teknik olarak gelir 10 TL bile olsa vergilendirilmesi gerekiyor. Buna karşın 100-200 TL gibi küçük rakamların vergi takibine düşmediği biliniyor.

Aslında mantıklı ve adil olan bir miktar üzerinde karar kılınabilir. Vergi mükellefi olmak için şirket kurma zorunluluğu ekseninde değerlendirilecek olursa, aylık olarak SGK primi, kira, sabit damga vergileri ve tüm giderlere ek olarak en az asgari ücret kadar kar bırakacak Adsense gelirlerinin vergilendirilmesi daha adil olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*