Ahed Tamimi Kimdir ? Ahed Et-Temimi nerelidir kaç yaşında?

Ahed Tamimi Kimdir ? Ahed Et-Temimi nerelidir kaç yaşında?

İsrail işgal devletine karşı eylemleri ile dünya basınında geniş yer bulan Ahed Tamimi veya Arapça adı ile Ahed Et-Temimi kimdir nerelidir kaç yaşında ?

İsrail askerleriyle karşı karşıya geldiği fotoğraf ve videolarla İslam coğrafyasında Filistin direnişinin sembollerinden biri olan Ahed Tamimi 17 yaşında genç bir aktivisttir. Ahed Tamimi’nin 10 yaşındayken bir grup tam teçizatlı işgalci İsrail askerlerine karşı yumruğunu sıkarken tepkisini gösterdiği fotoğrafı simge bir anlam kazaandı.

Ahed Tamimi 31 Ocak 2001 yılında Filistin’in Batı Şeria Kenti’ne bağlı Nabi Salih Köyü’nde doğdu. İşgal altındaki topraklarda dünyaya gözlerini açan Ahed Tamimi, İsrail işgal kuvvetlerinin zorbalıklarına tanıklık ederek büyüdü. Çocukluğundan beri, İsrail işgaline karşı düzenlenen hemen hemen her direniş, yürüyüş, protesto ve eylemde aktif yer aldı. Ahed Tamimi son olarak katıldığı bir gösteri nedeniyle İsrail işgal kuvvetleri tarafından esir alınarak, sözde mahkemenin kararıyla 7 ay boyunca askeri hapishaneye kapatıldı. Ahed Tamimi dün itibariyle hapishaneden çıktı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*