Almanya iltica

Almanya iltica : Almanya’ya siyasi iltica başvurusu nasıl yapılır ? Almanya iltica şartları nelerdir ? Almanya iltica hakkında bilmek isteyeceğiniz en önemli ayrıntılar için bu bilgilere dikkat edin. İşte Almanya iltica ayrıntıları :

Almanya iltica şartları

Almanya’ya iltica etmeniz için bazı şartları karşılıyor olmak gerekmektedir. Almanya İltica ve Göçmen Federal Bürosu (BAMF) tarafından yayınlanan metinde iltica başvurusu yapmanın şartları şöyle :

Yaşadığı ülkede idam, işkence, aşağılayıcı muamele, devlet terörizmine maruz kalma, yine devlet terörü nedeniyle siyasi sebeple ceza almak, ifade özgürlüğünün tehdidi gibi gayriahlaki durumlarla karşı karşıya kalan bireyler Almanya’ya iltica başvurusunda bulunabilmektedir.

Almanya iltica nasıl yapılır ?

İlk aşama olarak kayıt yapmanız gerekir. Turist vizesi ile veya başarabileceğiniz başka bir metodla Almanya’ya giderek kaydınızı şahsen yapmanız gerekmektedir. Almanya’ya vardıkan sonra bir polis karakoluna başvurarak durumunuzu anlattığınızda, gerekli yönlendirmeleri alabilirsiniz.

Kayıt sonrasındaki süreç ise sırasıyla iltica başvurusu, Dublin kontrolü, mülakat ya da duruşma ve iltica başvuru sonucu şeklinde gerçekleştirilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*