Anne sütünü arttıran sebzeler meyveler yiyecekler

Anne sütünü arttıran sebzeler meyveler yiyecekler

Anne sütünü arttıran sebzeler meyveler yiyecekler… Anne sütü nasıl artırılır ? Anne sütünü arttırmanın yolları, anne sütü artıran yiyecekler, anne sütünü arttıran meyve ve sebzeler nelerdir ? İşte ayrıntılarıyla anne sütünü arttırmanın yolları…

Bebekleri hem fiziksel hem de zihinsel gelişimi açısında anne sütünün önemi bilinmektedir. Fakat bazı kadınlarda doğum sonrası beklenen süt miktarı oluşmayabiliyor. Bu durumda anne sütü ile beslenmesi gereken bebek malesef ek gıdalarla beslenebiliyor. Doktorlar bunun yerine mutlaka anne sütünün arttırılması seçeneğinin değerlendirilmesi gerektiği konusunda uyarırken, anneler süt arttıran yiyecekler, sebzeler, meyveler konusunda güvenilir etkili kaynaklara ihtiyaç duyuyor.

Anne sütünü arttıran yiyecekler

Anne sütünü arttıran bazı yiyecekler bir çok diyetisyen tarafından tavsiye edilmektedir. Anne sütünü arttırdığı için tavsiye edilen yiyecekler arasında yulaf, badem, ceviz yer alırken, bazı sebze, meyve ve bitki çayları da anne sütünü arttırıcı etkiye sahip.

Anne sütünü arttıran meyveler sebzeler

Anne sütünü arttıran meyveler sebzelerin başında maydanoz, marul, havuç, yeşil soğan gelmektedir. Diyetisyenler her türlü yeşilliğin annenin süt miktarını destekleyeceği görüşünde. Dut ve incir anne sütünü arttıran meyvelerin başında geliyor.

Anne sütünü arttıran bitki çayları arasından en çok tercih edileni ise rezene çayı olarak karşımıza çıkıyor. Rezene çayının anne sütünü arttırma etkisi olduğu biliniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*