Atatürk dini ve namusu olanlar kazanamaz sözü


Atatürk dini ve namusu olanlar kazanamaz sözü : Atatürk’ün din ve namus sözü doğru mu ? Atatürk dini ve namusu olanlar kazanamazlar sözünü söyledi mi ?

Özellikle Kazım Karabekir’in anıları, anlatıları ve notları esas alınarak hazırlanan kaynaklarda Atatürk’ün din ve namus ile ilgili olumsuz sözler sarfettiğini gösteren şu söz yer alır :

“dini ve namusu olanlar kazanamazlar, fakir kalmaya mahkumdurlar! böyle kimselerle memleketi zenginleştirmek mümkün değildir. bunun için önce din ve namus anlayışını değiştirmeliyiz. partiyi bunu kabul edenlerle kuvvetlendirmeli ve bunları çabuk zengin etmeliyiz!”

Bu sözü Atatürk’ün söylediği iddia edilen kaynaklar Uğur Mumcu tarafından yazılan “Kazım Karabekir Anlatıyor” ile İsmet Bozdağ tarafından yeniden hazırlanarak yayınlanan “Paşaların kavgası : Atatürk-Karabekir” isimli eserler olarak karşımıza çıkıyor.

Bazı tarihçiler, özellikle Kazım Karabekir ve Atatürk arasında yaşanan çekişmelere dikkat çekerek, Kazım Karabekir’in bir tür karalama yapmak istemiş olabileceğine işaret ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*