Batarya Neden Çöpe Atılmaz?


telefon bataryası neden çöpe atılmaz

Batarya Neden Çöpe Atılmaz? Telefon bataryaları neden çöpe atılmaz? Batarya çöpe atılırsa ne olur?

Akıllı telefon, tablet gibi cihazların batarya adı verilen pillerinin evsel atıkların atıldığı çöp kutularına atılması yerine atık pil kutusuna atılması önerilir.

Batarya Neden Çöpe Atılmaz?

Bataryalar civa, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve çeşitli kimyasal maddeler kullanılarak üretildiği için, doğrudan doğaya atılması veya doğaya karışmasına imkan verecek biçimde çöpe atılması doğa ve dolayısıyla canlı yaşamı için ciddi riskler yaratmaktadır.

Batarya Çöpe Atılırsa Ne Olur?

Doğaya rastgele atılmış bir pil veya batarya zamanla doğaya karışır. Batarya içerisinde bulunan zehirli kimyasal maddeler önce toprağa, oradan da yeraltı sularına karışır. Suyun canlı yaşamı için önemi tartışılmaz. Zehirlenmiş su kaynakları canlı yaşamını ciddi ölçüde tehlikeye atacaktır.

Atık Bataryalar Pil Toplama Merkezlerine Teslim Edilmeli

Atık bataryaların pil toplama kutularına konularak en yakın pil toplama merkezlerine teslim edilmesi ve böylece usulüne uygun işlemlerle tekrar değerlendirilmesine katkı sunulması tercih edilmelidir. Bu çevre dostu yaklaşım canlı yaşamının sağlıklı sürdürülmesine önemli bir katkı sunacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*