Bitcoin Bir Milyon Dolar Olur mu ?

Bizimhaber.net sitesinde yayınlanan bir analiz yazısında Bitcoin Bir Milyon Dolar Olur mu ? sorusunun cevabı arandı. İşte analize göre bitcoinin 1 milyon dolar olma ihtimali:

“Bitcoin 1 milyon dolar olur mu ? 1 Bitcoin iki yıl içinde 1 milyon dolar olacak tahminleri bu konuda detaylı bir analizi ihtiyaç haline getirdi. Peki Bitcoin gerçekten de 1 milyon dolar olabilir mi ?

Zaman zaman kripto para piyasaları ile ilgili şaşırtıcı tahminler yapılır. Bunlar bazen sosyal medya fenomenleri bazen de iş dünyasının önde gelen isimlerinin fiyat tahminleri. Bunlardan biri de Mcafee güvenlik şirketinin CEO’su John Mcafee’nin 1 milyon dolar tahmini. John Mcafee Bitcoin’in en fazla iki yıl içerisinde bir milyon dolar olacağını iddia etti.

Bitcoin Bir Milyon Dolar Olur mu?

Bir milyon dolar olacağı tahmin edilen Bitcoin şu anda kripto para pazarının lideri konumunda. 1649 kripto paranın yer aldığı piyasadaki toplam yatırımın %44’ünü tek başına hakimiyetine alan Bitcoin, 7500 dolar fiyatla 127 milyar dolar pazar değerine sahip (marketcap). Piyasada dolaşan toplam para ise 192 milyar dolar. Basit bir hesap yapacak olursak, Bitcoin’in bu hakimiyet oranıyla (%44) 1 milyon dolar olabilmesi için toplam marketcapın 38 katrilyon 800 trilyon dolar olması lazım. Dünyada 192 ülkenin merkez bankasında bulunan toplam USD rezervi ise 52 trilyon dolar.

Bu rakamlar ışığında ele alındığında Bitcoinin 1 milyon dolara olacağı yönünde tahminler gerçekçi durmamaktadır.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*