Bitlis’te Gezilecek Tarihi ve Doğal Yerler

Bitlis Tatvan Hizan Ahlat Mutki Adilcevaz Güroymak (Norşin) Gezilecek Tarihi ve Doğal Yerler

Bitlis ilinin tüm ilçelerinde köklü geçmişinden miras kalan tarihi eserler, yapılar ve binalar bulunurken aynı zamanda gezilip görülebilecek etkileyici doğal güzellikler de vardır. Bitlis ili ve ilçeleri Tatvan, Ahlat, Hizan,Mutki, Güroymak, Adilcevaz hem gezilebilecek tarihi yerler hem de gezilebilecek doğal alanlar ile birlikte gezi ve tatil adına çok şey sunmaktadır.

Tatvan’da gezilecek doğal ve tarihi yerler

Tatvan sahil parkı aileniz ve sevdiklerinizle piknik yaparak keyifli vakit geçireceğiniz yemyeşil bir alan vadederken, Tatvan Nemrut Dağı’nda ise kamp ve piknik yapılabileceği gibi, krater göle girerek serinleme imkanı da vardır. Ayrıca Tatvan’ın birçok noktasında kumsallar bulunur. Özellikle Ahlat yolu üzerinde birçok noktada Vangölü’ne girebilmek mümkün. Bunların dışında Tatvan’ın köylerinde yayla ve yeşil alanlarda doğa yürüyüşü ve piknik ile birlikte kamp yapılabilir.

Tatvan’da gezilecek tarihi mekanlar ise El Aman Hanı, Rahva Kervansarayı, Tuğ Kilisesi, Saint Geroge Manastırı, Urartu Kaya Mezarı, Kalekıran Kalesi olarak sayılabilir.

Diğer ilçelerde gezilecek ve görülecek tarihi ve doğal alanlara dair detaylı bilgiler eklenecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*