Direnç Değişimi ile İmei Atma

Direnç Değişimi ile İmei Atma: Özellikle son çıkan Xiaomi modellerinde imei tamiri (imei repair) işlemi için direnç değişimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu durum bu markaya ait Redmi note 12 Pro, Mi 11 ultra, 12 T Pro 12s ultra M 12 Pro gibi modellere imei atmayı güçleştirirken, direnç değişimi ile imei atma işlemi yapabilen kalifiye servis sayısı da oldukça sınırlı.

Neden Direnç Değişimine İhtiyaç Duyulmaktadır ?

İmei değiştirme veya imei repair işlemlerinde direnç değişimine ihtiyaç duyulmasının sebebi, markaların devletlerden gelen talepler üzerine işletim sisteminde güvenlik önlemleri almasıdır. Bu önlemler yazılımsal müdahaleyi engellemektedir. Bu nedenle imei değişimi için alternatif yöntem olarak direnç değişimi yoluyla cihazın kimlik bilgilerinin kayıtlı olduğu donanımsal birime erişimin yolunun açılması gerekmektedir.

xiaomi direnç değişimi

Direnç Değişimi Nasıl Yapılır ?

Direnç değişim işlemi mikroskop ile ince işçilik gerektirmektedir. Herhangi bir telefon kullanıcısının evde kendi imkanları ile yapabileceği bir işlem değildir. Cihazın çok dikkatli şekilde sökülüp direnç birimine ulaşılması ve mikroskop ile direnç değiştirme işlemi yapılması gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*