Doğalgaza yüzde 10 indirim geliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Ankara’da düzenlediği basın toplantısında Ekim ayından itibaren doğalgaz fiyatına yüzde 10 indirim uygulanacağını duyurdu.

Doğalgaz fiyatlarındaki yüzde 10’luk indirimin müjdesini Albayrak şu sözlerle verdi:

“Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ’ın taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik. Bu kararın yıl sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı. Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık. Burada önemli bir adım bu. Kış aylarında indirim yapan bir hükümet de olduk. Bugün itibariyle yüzde 10 indirim yapan bir hükümet olduk. Aynı zamanda sanayimizde de çok ciddi bir maliye girdisi oluşturan enerji maliyetleri son çeyrek Türkiye ekonomisinde sanayide de önemli etkileri olacaktır.”

2015 başlarında yüzde 12 civarında uygulanan zamla metreküp başına 115,4 kuruş olan doğalgaz, yüzde 10 indirim uygulandıktan sonra 2014 yılındaki fiyatına yakın bir seviyeye gelecek.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*