Domates gribi belirtileri

Domates gribi belirtileri : Domates gribi belirtileri neler ? Çocuklarda domates gribi belirtileri nasıl fark edilir ? İşte domates gribi belirtileri ile ilgili tüm ayrıntılar…

İlk olarak Hindistan’da görülen grip türevi bir virüsün neden olduğu hastalığa domates gribi (tomato flu)adı verildi. Hindistan’daki vakalar Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri tarafından rapor edilirken, sadece çocuklarda görülen bu ender hastalık dünyada paniğe neden oldu. Raporda Hindistan’da 84 çocukta domates gribi tespit edildiği vurgulanırken, hastalık ile ilgili önemli ayrıntılara da yer verildi.

Domates Gribi Belirtileri

Domates gribinin en ciddi belirtisi özellikle sırt bölgesinde ve vücudun çeşitli bölgelerinde çıkan kırmızı kabarcıklar. Domates gribinin diğer belirtileri arasında ise eklem ağrıları ve ateş bulunuyor. Şiddetli ateş 5 yaş altındaki çocuklarda ölümlere varan sonuçlar doğurabiliyor.

DSÖ raporunda yer alan bilgilere göre domates gribi yüksek bir bulaşıcılık oranına sahip. Bu nedenle domates gribine yakalanan çocukların izolasyonunun sağlanması büyük önem arz ediyor.

Domates gribinin doğru ve yeterli tedavi uygulanırsa ölümcül olmadığı, buna karşın hastaya yanlış ve yetersiz müdahalenin ölümle sonuçlanabildiği belirtiliyor.

Hastalığın adı ve çağrışımı konusunda bazı yanlış anlamalar bulunuyor. Domates gribi zannedildiği gibi domatesten kaynaklanmıyor. Domates adı verilmesinin sebebi vücutta çıkan kızarıklıkların domates rengine benzemesi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*