Dornaz Alfa ilacı koronavirüsü tedavi ediyor mu ?

Dornaz Alfa ilacı koronavirüsü tedavi ediyor mu ? Koronavirüsü ilacı geliştirme çalışmaları hızla sürerken, Türkiyeli bilim insanlarından umut verici bir bilgi paylaşıldı. Dornaz Alfa isimli bir ilacın koronavirüsü tedavisinde kullanılabileceği belirtildi. Peki Dornaz Alfa ilacı tam olarak nedir ve koronavirüsü tedavi edebilir mi ?

Dornaz Alfa nedir ?

Dornaz Alfa (Dornase alfa) insan DNA’sına yapışan saflaştırılmış bir tür enzim solüsyonu. Dornaz Alfa akciğerlerdeki akışmazlık sorununu hidrolizasyon özelliğiyle ortadan kaldırarak daha iyi bir salgı tasfiyesine yardımcı oluyor.

Dornaz Alfa koronavirüsü tedavisinde kullanılır mı ?

Akciğerlerde ciddi tahribata yol açtığı bilinen koronavirüsün yarattığı etkilerin Dornaz Alfa ile ortadan kaldırılabileceği iddia edilmektedir.

Rockefeller Üniversitesi : Dornase Alfa Covid-19 Hastalarında Solunum Yetmezliğini Engelleyebilir

Rockefeller Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Covid-19 tedavisinde kullanılabilecek etken maddeler konulu bir analizde Dornase Alfa etken maddesinin akciğerdeki mukusu çözme ve ifrazatını sağlamadaki etkisine vurgu yapılarak, koronavirüs tedavisinde kullanılması halinde virüsün hastalarda Akut Solunum Yetmezliği’ne yol açmasının da engellenebileceği belirtiliyor.

Rockefeller Üniversitesi’nin analizinde Dornaz Alfa ile ilgili kısımı görmek için tıklayın.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*