Evde sigara sarıp satmak yasal mı yasak mı?


Evde sigara sarıp satmak yasal mı yasak mı? Evde veya bir işyeri kurarak sarma sigara üretimi yapıp satmak yasal mı yoksa yasak mı ? Yasak ise cezası ne kadar ?

Sigara zamlarından sonra bir çok sigara bağımlısı sarmalık tütün tercih etmeye başlarken, bu durum bazı bireysel girişimcilere ticaret olanağı yaratmış oldu. Evde veya bir depoda sigara sarıp paketleyerek satış yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Peki sigara sarıp satmak yasal mı yoksa yasak mı ? İşte cevabı :

Resmi Gazete yayınlanan “Sarmalık Kıyılmış Tütün Mamullerinin Üretimi, Ambalajlanması ve Piyasaya Arzına İlişkin
Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” metnininin “Yasaklar, İdari ve Cezai Hükümler” bölümünde yer alan 8’inci maddede sigara sarıp satmanın yasak olduğu ve cezaya tabi olduğu belirtilmektedir. İlgili madde şu şekilde :

“Sarmalık kıyılmış tütünün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaktır.”

sigara sarıp satmanın cezası Ne Kadar ?

Maliye tarafından yapılacak tespitlerde ilk kez yakalananlar için para cezası 10 bin lira civarında veya kurumun inisiyatifine bağlı olarak daha yüksek olabilmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*