Faizsiz peşinatsız kredisiz ev alma sistemi güvenilir mi ?

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi güvenilir mi ? Faizsiz peşinatsız kredisiz ev alma sistemi (FPK) yani kredisiz bir şekilde kira öder gibi aylık ödemelerle ev çekilişine katılma biçiminde işleyen sistemlerin patlama riski oldukça yüksek. Peki FPK ile ev alma sistemi güvenilir mi ? Faizsiz Peşinatsız Kredisiz ev alma sistem güvenilir mi ?

Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans Sistemi ile Faizsiz kredisiz ev firmalarının sistemi genel hatlarıyla şu şekilde işliyor :

Ev sahibi olmak isteyen kişiler aylık 1000 veya 2000 lira veya başkaca belirlenecek miktarda parayı sisteme her ay yatırıyor. Şirket o ay tüm yatırımcılardan toplanan para ile ev, daire satın alıyor ve satın alınan evler çekilişle belirlenen katılımcılara dağıtılıyor. Ev sahibi olan katılımcılar evin belirlenen bedeli tamamlanana kadar aylık ödemelere devam ediyor. Geriye kalanlar ise bir sonraki çekilişi bekliyor. Bir sonraki ay, yeni katılımcılar olacağından dolayı çekilişe dahil edilen isimlerin sayısı artıyor ve çekilişle isminizin çıkması ihtimali daha da güçleşiyor.

Örneğin; A şirketinin ilk ay 1000 yatırımcısı var ve kişi başına 1000 lira ödeme yapıyorlar. A şirketi toplanan bir milyon lira ile 5 ev , daire satın alıyor ve çekilişle beş kişiye dağıtıyor. Bu beş şanslı kişi evin belirlenen fiyatı tamamlanana kadar aylık bin lira ödemeye devam ediyor.

Geriye kalan 995 kişi bir sonraki ayın çekilişini bekliyor. Bir sonraki ay sisteme yeni 100 yatırımcı dahil oluyor ve ay sonunda çekilişe dahil edilecek kişi sayısı 1095 kişi oluyor. Herkes 1000 lira ödeme yaptığında bu kez kasada 1 milyon 95 bin lira toplanıyor. Bu parayla satın alınan evler yine çekilişle dağıtılıyor. Sistem bu döngüde devam ediyor.

Bu sistemde her geçen ay çekilişte adınızın çıkması daha da güçleşmektedir. Bu sistemi altın gününe benzetenler şu detayı özellikle örtmek istiyor ; Altın gününde katılımcı sayısı bellidir ve katılımcı sayısı kadar gün yapılır. Bu durumda tüm koşullar eşit ve adildir. Fakat bu sistemde her ay sisteme yeni üyeler katılmakta ve şansınız giderek düşmektedir. Koşullar adil ve eşit değil.

Sonuç olarak bu sistemle ev veya araba vadeden şirket/firmalardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.Faizsiz peşinatsız kredisiz ev alma sistemi ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*