General Mazlum Kimdir ?

General Mazlum Kimdir ? Son günlerde özellikle ABD Başkanı Donald Trump ve Rus Genelkurmay Başkanı ile gerçekleşen görüşmeler nedeniyle adı sık sık dünya basınında yer bulan General Mazlum’un kim olduğu, nereli olduğu gibi bilgilere Google arama motoru verilerine göre ciddi bir ilgi var. Peki General Mazlum kimdir ? General Mazlum nerelidir ?

General Mazlum Kobane (Kobani) Kimdir ?

General Mazlum Kobani Suriye Demokratik Güçleri adlı silahlı yapılanmanın en başındaki isimdir. Asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan General Mazlum, 1967 Afrin, Suriye doğumludur.

Abdullah Öcalan’ın Suriye’deki örgütsel çalışmalarında yardımcılığını yapan General Mazlum, PKK çatısı altında Şahin Cilo lakabı ile yaptığı faaliyetleriyle biliniyor. Suriye iç savaşı çıktığında, kurulan YPG’nin başına geçti. Daha sonra kurulan SDG’nin genel komutanlığını yürütüyor.

General Mazlum Türkiye’nin talebiyle İnterpol kırmızı bülten ile arananlar listesinde yer alıyor.

General Mazlum Kobani, Ferhat Abdi Şahin’in kullandığı lakaplardan biridir. ABD ve Rusya’nın General Mazlum’a gerçek ismi olan Ferhat Abdi Şahin ismi ile değil de, General Mazlum Kobani ismiyle hitap etmesi dikkat çeken önemli bir detay.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*