Google Domains Satıldı : Domainlere Ne Olacak ?

google domains satışı

Google Domains Satıldı : Domainlere Ne Olacak ?

Google tarafından işletilen alan adı kayıt platformu Google Domains bugün yapılan açıklamaya göre SquareSpace isimli şirkete satıldı. Türkiye’de uygun fiyata domain kaydına imkan tanıyan fiyat politikası nedeniyle geniş bir müşteri kitlesi yakalayan Google Domains, müşterilerini satış ile ilgili bilgilendiren bir metin yayınladı.

180 milyon dolara satıldığı belirtilen Google Domains’te kayıtlı bulunan alan adlarının akıbeti ile ilgili de açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre Google Domains platformu olduğu gibi Squarespace’ye devredilecek.

Domainler Yeni Platforma Nasıl Aktarılacak ?

Müşteri hesapları ve hesaplarda yer alan kayıtlı domainler, Squarespace platformuna kolay bir işlemle geçirilebilecek. Google Domains’te alan adları bulunan müşterilerinden Spacesquare hesabı açması istenecek ve ilgili kayıt formunda Google Domains için kullanılan email adresi istenecek. Doğru bilgiler sağlanması halinde, müşterilerin Google Domains’te bulunan alan adları ilgili müşterinin Squarespace panelinde görünecek.

Nameserver, A kaydı gibi alan adı ayarlarının aynen kalıp kalmayacağı konusunda ise net bir bilgi verilmedi.

Alan adlarının bedeli ödenen süreleri olduğu gibi geçerli kalacak. Yenileme zamanı Google Domains’in Squarespace’ye devir işleminden sonraki döneme denk gelen alan adları için ise, halihazırda Google Domains tarafından teklif edilen fiyatlar en az 12 ay boyunca geçerli olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*