Gözleri Kısınca Değişen/Belli Olan Resim Yapma

gözleri kısınca değişen

Gözleri Kısınca Değişen/Belli Olan Resim Yapma: Yapay Zeka botu kullanılarak yapılan ve sadece uzaktan gözü kısarak bakınca görünen görseller çok rağbet görmeye başladı. Kısa bir süre önce sokakta oynayan çocuklar kullanılarak üretilen görselde Atatürk görüntüsü işlenmişti. Gözleri kısarak bakıldığında fark edilen Atatürk görselinin yapay zeka ile nasıl yapıldığı ise büyük merak uyandırmıştı.

Bunun üzerine başta sosyal medya fenomenleri olmak üzere, kendi veya önemli kişilerin fotoğraflarını veya bir sanat eserini işleyen yapay zeka görseli üreterek trende katıldı.

Peki bu tarz görseller nasıl hazırlanıyor ? Yani gözlerinizi kısarak baktığınızda fark edilen görseller nasıl yapılıyor ?

Bu aslında detaylar ve kontrast ile ilgili olan optik bir yanılsama. Yapay zeka robotu bu tekniği kullanarak bir görselin önemli ayrıntılarını ürettiği yeni görselde işleyebiliyor.

Bu tür görseller https://huggingface.co/spaces/AP123/IllusionDiffusion websitesi üzerinden sunulan bir yapay zeka aracı kullanılarak hazırlanmaktadır. İnternette buna benzer alternatif yapay zeka araçları da bulunmaktadır.

Basit Yapılışı

Türkiye’de ilk kez bizimhaber.net tarafından hazırlanan bu yönerge ile basit bir şekilde gözleri kısınca belli olan görseller hazırlayabileceksiniz.

1-Bu URL’yi ziyaret edin: https://huggingface.co/spaces/AP123/IllusionDiffusion

2- Gizlenmesini istediğiniz görseli “input illusion” alanına sürükleyerek veya klasörden seçerek yükleyin.

3- “Prompt” alanı, oluşturulacak görüntünün temasını tanımlamak için kısa ve kesin bir komut gerektirir. Bu ingilizce olmalıdır. Örneğin; modern city scene

4- “Run” düğmesine tıklayın veya dokunun.

5- Sırayı bekleyin. Yapay zeka aracı tüm istekleri sırayla işler. İsteğiniz işleme alındıktan sonra resminiz indirilmeye hazır olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*