Hamam böceği sütü

hamam böceği sütü

Hamam böceği sütü : Hamam böceği sütü ile ilgili bilgiler, besin değerleri gibi detaylar web alanında son günlerde en çok aranan bilgiler olarak öne çıkmaktadır. Bu içerikte hamam böceği sütü nasıl oluşur, hamam böceği sütü nasıl sağılır ve hamam böceği sütünün besin değerleri nedir gibi sorulara cevap verilmektedir.

Hamam Böceği Sütü Nasıl Oluşur ?

Mevcut hamam böceği türleri arasında sadece Diploptera punctata bilimsel adıyla bilinen Pasifik hamam böceği türünde hamam böceği sütü oluşmaktadır.

Bilim çevrelerince yeni süper besin (super food) olarak adlandırılan hamam böceği sütü, anne hamam böceği doğum yaptığında “protein kristali” formunda ürettiği bir besindir. (kaynak : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15009119)

Hamam Böceği Sütü Nasıl Elde Edilir ?

Hamam böceği sütü, bu sütü üreten tek hamam böceği türü olan Pasifik hamam böceğinin öldürülerek orta bağırsak organında yer alan sütün çıkarılması yöntemiyle elde edilir.

Hamam Böceği Sütü Besin Değerleri

Hamam böceğinin süper besin olarak anılmasında besin değerleri açısından sahip olduğu zenginlik rol oynamaktadır. Hamam böceği sütü metabolizma için gerekli olan 9 amino asit türünün tümünü içermektedir. Oleik asit, linoleyik asit, omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan hamam böceği sütü yüzde 5 oranında amino asit içeren nadir besin ürünlerinden biridir.

Bunun yanı sıra hamam böceği sütünde yüzde 45 oranında protein, yüzde 22 yağ, yüzde 25 karbonhidrat bulunurken, hamam böceği sütü vitaminler ve mineraller açısından da zengindir.

Hamam böceği sütü Avrupa ve Amerika’da bir çok markette bildiğimiz süt ambalajlarında satılmaktadır. Hamam böceği güncel fiyatı ise

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*