Hz.Muhammed: Allah’ın elçisi filmine peygamberin yüzü gösteriliyor tepkisi

Hz.Muhammed: Allah’ın elçisi filmine peygamberin yüzü gösteriliyor tepkisi

İranlı yönetmen Mecid Mecidi’nin imzasını taşıyan Hz.Muhammed: Allah’ın elçisi filminde peygamberin yüzü gösteriliyor gerekçesiyle filme karşı kapsamlı bir tepki kampanyası başlatıldı. Bazı din istismarcısı sözde hocaların da kışkırttığı tepkiler, meseleyi mezhep savaşına kadar götürüyor.

Filme “Şii propagandası” türünden komik suçlamalar yönelten mezhepçi küfür ehli, Şii düşmanlığının kalplerine hapsettiği nefret ile, peygamber efendimizin daha iyi anlaşılması için gösterilen gayretin üzerine zehirli ayaklarıyla basmaya, boşa çıkarmaya kalkıyorlar. Filmi dikkatli izleyenler, filmde peygamber karakterinin yüz bölgesinin açık ifşası değil, karakterin sinema teknikleri çerçevesinde ortaya konan ve kısmi fikir veren bir bedensel portresinin yer aldığını göreceklerdir.

Filmde İslam fıkhının peygamberin yüzünün gösterilmesi ile ilgili koyduğu engellere muhalefet eden hiçbir husus yer almamaktadır. Ayrıca filmde Şiilik ile ilgili, Şiiliğin propagandası sayılabilecek gizli veya aleni hiçbir işaret, sembol, ifade yok. Ne yazık ki tüm bu kıyamet yönetmenin “Şii” olmasından kaynaklanıyor. Ne tuhaftır ki; bu kampanyanın başını çekenlerin çoğu, aynı zamanda medyada, şurda, burda “Biz mezhepçiliğe karşıyız” ifadeleri kullanan ve kullananlara “teba” olanlar.

Peygamber efendimize karşı kini ve nefreti olan birilerini arıyorsak, müminlerin arasına fitne sokan, yani Şiilere saldırıp mezhep çatışmasını kışkırtarak, bunun üzerinden kendinin ideal tasarımıyla nüfuz alanı genişletmeye çalışan ve cepheye lider olma kemiğine salyalar akıtan fırsatçı haysiyet mahrumlarına baksak daha isabetli olacak.

Mezhep merkezli önyargılı yaklaşımların, nefret ve düşmanlık yayan hastalıklı ideolojik saplantıların tuzağına düşmeden, Hz.Muhammed’in çocukluğunu, gençliğini ve peygamberlik zamanını daha iyi anlamak için filmi mutlaka izleyin. (İlhan BARAN)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*