İçinde Zeytin geçen Kuran ayetleri Kuranda zeytinin önemi

İçinde Zeytin geçen Kuran ayetleri hangileri? Kuran’da zeytinin önemi

İktidarın “Zeytin mi önemli tesis mi” şeklinde akla zarar ifadelerle savunduğu, sanayi tesisleri için zeytin ağaçlarının katliamını öngören kanun tasarısı sonrası, zeytinin insanlık tarihindeki yeri ve İslam dininin kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’deki önemi öne çıktı.

Kuran-ı Kerim’de zeytin geçen ayetler ve İslam’a göre zeytinin önemi:

Tin Suresi 1’inci ayette “Zeytine andolsun” ifadesiyle zeytinin, üzerine and içilebilecek kutsal bir niteliğe sahip olduğu açıkça anlaşılmaktadır.

Enam suresi 99’uncu ayette zeytin, yüce Allah’ın insanlara bağışladığı nimetlerdeki bolluk ve çeşitlilik anlatılırken zeytinin, nar ve üzümle birlikte adı geçmektedir.

Nur Suresi 35’inci ayette zeytinden kutlu ve pek bereketli olarak söz edilmektedir.

Nahl Suresi 11’inci ayette Allah’ın su sayesinde insanlara yetiştirme imkanı bahşettiği ekinler sıralanırken, zeytin, üzüm ve hurma adları geçmektedir.

Mu’minun Suresi 20’inci ayette zeytin ile ilgili olarak şu ifadeler geçmektedir : “Tûr-ı Sînâ’da sizler için hem yağ hem de katık veren bir ağaç var ettik”

Kuran-ı Kerim’de bu kadar övülen ve önem yüklenen bir nimet için ” Tesismi önemli zeytin mi” demek, açıkça “Ben neyin önemli olup neyin önemli olmadığını Kuran-ı Kerim’den daha iyi biliyorum” demektir. (İlhan BARAN/Ankara)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*