iPhone VoLTE nedir ? VoLTE nasıl açılır ? VoLTE etkinleştirme

iPhone VoLTE nedir ? iPhone VoLTE açma kapama etkinleştirme

iPhone VoLTE nedir ? VoLTE nasıl açılır ? VoLTE etkinleştirme : iPhone cihazlarına gelen IOS 13 güncellemesi ile birlikte aktif olan özellik VoLTE, yüksek kaliteli arama deneyimleri için tasarlanırken, iPhone VoLTE nedir ne işe yarar konusu cihaz kullanıcıları tarafından büyük ilgi görüyor.

iPhone VoLTE Nedir ?

iPhone VoLTE, Voice Over LTE özelliğinin kısaltılmış adıdır. iPhone VoLTE zaten GSM operatörleri tarafından desteklenen VoLTE seçeneğinin telefonda aktif olarak kullanılmasına imkan tanır. IOS güncellemesi alan iPhone 6 ve sonrası İphone 7, iPhone 7 plus, iPhone 8, iPhone 8 plus, İphone X, iPhone XS, İphone XR, iPhone 11, İPhone 11 Pro telefonlarında aktif olan VoLTE özelliğini açarak, daha net ses kalitesi ile görüşme yapılabiliyor.

iPhone VoLTE açma/kapama : VoLTE nasıl açılır nasıl kapatılır ?

iPhone VoLTE özelliğini etkinleştirmek için ayarlar menüsünden hücresel kısmına girerek “Ses ve Veri” seçeneğini kullanabilirsiniz. Kapatmak için ise yine aynı adımları izlemeniz gerekecektir.

iPhone VoLTE ile kaliteli görüşme yapabilmek için aradığınız kişinin cihazında da VoLTE aktif olmalıdır.

iPhone VoLTE ayarlar menüsünden açılıp kapatılabilir

VoLTE Aramalar Etkinleştirilemiyor Sorunu

Yüksek ses kalitesi ile arama yapmaya imkan tanıyan VoLTE özelliğini kullanmak için bazı kriterler bulunmaktadır. Vodafone, Turkcell, Turk Telekom GSM hatları bazen konumunuza bağlı olarak otomatik bir şekilde 3G’ye geçiş yapar. Bu durumlarda VoLTE araması yapılamaz. Bu nedenle VoLTE aramalar etkinleştirilemiyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz.

iPhone telefonlarınızda karşılaştığınız VoLTE sorunlarını yorum yaparak sorabilir ve çözüm talebinde bulunabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*