İskoçya Lord ve Lady ünvanı nasıl alınır ?

İskoçya’dan Lord ve Lady ünvanı nasıl alınır ?

İskoçya Lord ve Lady ünvanı nasıl alınır ? Birleşik Krallık ülkelerinden İskoçya’dan Lord ve Lady ünvanı alabileceğinizi biliyor muydunuz ? Peki İskoçya’dan Lord ve Lady ünvanları nasıl alınır ? Başvuru nasıl yapılır ?

İskoçya her sene Türkiye’ye 500 Lord ve Lady kontenjanı ayırıyor. Gerekli şartları ve koşulları sağlayan Türkiye vatandaşları İskoçya’dan Lord, Laird ve Lady ünvanlarının sahibi olabilirler.

İskoçya Lord ve Lady Ünvanı Nasıl Alınır ?

İskoçya’da yürürlükte olan 1979 tarihli Tapu Tescil Sözleşmesi uyarınca İskoçya’da “Sembolik Arsa” satın alan herkes belirlenen kontenjanlar çerçevesinde İskoçya tarafından resmi olarak Lord veya Lady olarak tanımlanır.

Aynı sözleşmeye göre (Land Registration Act), lord veya lady ünvanı alabilmek için satın aldığınız arsaya dair belgeleri düzenlediğinizde doğrudan aynı kurum tarafından ilgili kuruma yönlendirilirsiniz.

Başvurular tarih her yılın 12-14 Mayıs günleri arasında yapılıyor.

Lord ve Lady ünvan başvuru fiyatları ise bir şirket aracılığıyla yapıyorsananız 29 ile 149 Pound arasında. Kendiniz yapıyorsanız başvuru için para ödemenize gerek yok. Sadece arsa için ödeme yaparsınız.

Türkiye’de Lord ve Lady ünvanına sahip olan ünlüler ve iş adamları sayısı her geçen yıl yeni kontenjanlar açıldıkça artıyor. Yaklaşık 50 bin kişi olduğu tahmin edilen Türk Lady ve Lord grubunda bir çok ünlü isim de bulunuyor. Fahriye Evcen, Burak Özçivit, Neslihan Atagül, Kadir Doğulu, Hazal Kaya, Çağla Şıkel, Deniz Seki, Kenan Doğulu, Beren Saat, Sibel Can, Radyo Programcısı Geveze, Seda Akgül, Beyazıt Öztürk ve Wilma Elles bilinen İskoç Lord ve Lady ünvanlı Türkiye vatandaşları.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*