İsveçli kadın sınır dışı edilen Afgan için uçakta eylem yaptı

İsveçli kadın sınır dışı edilen Afgan için uçakta eylem yaptı

Elin Ersson isimli İsveçli bir kadın sınır dışı edilmek için İstanbul üzerinden Afganistan’a giden bir uçağa zorla bindirilen bir göçmenin uçaktan indirilmesi için tek başına eylem yaptı.  Cesur kadın, kahramanca ortaya koyduğu eyleminde, Afgan şahsın uçaktan indirilmesi talebinde bulunarak, bu gerçekleşene kadar uçağın kalkışını engellemek adına ayakta durdu. Genç kadın olan biteni saniye saniye canlı yayın aracılığıyla dünya ile paylaştı. Hassasiyetiyle dünyaya ders veren genç kadın, Afgan şahsın Afganistan’da güvende olmayacağını ve öldürüleceğini, bu nedenle O uçaktan indirilene kadar eylemine devam edeceğini belirtti. Kendisine uçağın kalkışını engellediği için tepki gösterenlere ise, “Bir kişinin ölümünden değil uçağı kaçırmanızdan dolayı endişeli olmanıza üzülüyorum” dedi.

Elin Ersson, uçakta bulunan bir Türk’ün desteğiyle duygulanarak ağladı. Türk yolcunun desteğinden sonra uçakta genç kadının eylemini destekleyenlerin sayısı arttı.

Genç kadının kalpleri fetheden eylemi ve uçaktaki bazı kişilerin desteği sonrası, uçak yetkilileri şahsı indirmeyi kabul etti. O anları izlemek için Videoyu Aç

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*