Kafe Restoran Lokantalara pandemi desteği

Kafe Restoran Lokantalara pandemi desteği : Cafe Restoran Lokanta Oyun Salonu Kahvehane Kıraathane gibi işletmelere covid19 koronavirüs pandemi desteği verileceği açıklandı. Peki kafeterya, lokanta, restoran, oyun salonu, kahvehane, kıraathanelere verilecek olan koronavirüs desteği ne kadar olacak ve hangi şartlara bağlı olarak verilecek ? İşte Kafe Restoran Lokantalara pandemi desteğine ilişkin ayrıntılar :

Pandemi Desteği Kimlere Verilecek ?

Covid19 pandemisi nedeniyle uygulanan tedbirler kapsamında kapatılan veya kısıtlanan lokanta, restoran, kafe, internet kafe, kahvehane, oyun salonu, okey salonu, kıraathane, pub, bar gibi işletmeler pandemi desteğini alabilecek.

Pandemi Desteği Alma Şartları

2019 yılında cirosu 3 milyon lira ve altında olan, gerçek usülde vergilendirilmiş, 2020 yılında bir önceki yıla göre cirosunda en az %50 azalma meydana gelen işletmelere pandemi desteği verilecek.

Pandemi Desteği Ne Kadar Olacak ?

AKP-MHP iktidarı tarafından kapatılan veya faaliyetleri sınırlandırılan işletmelere verilmesi uygun görülen pandemi desteği miktarı ciro kaybının %3’ü. Pandemi desteği miktarı en az 2 bin, en fazla 40 bin lira olacak.

2020 yılında bir önceki yıla oranla 1 milyon lira ciro düşüşü yaşayan işletmeye 3 bin 300 lira pandemi desteği yapılacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*