Kenevir Tuğlası

Türkiye’de giderek daha fazla bilinirlik kazanan yapı malzemesi kenevir tuğlası bir çok özelliğinden dolayı dikkat çekerken, yapılarında kenevir tuğlası kullanmak isteyenlerın merak ettiği soruları yanıtladık.

Kenevir Tuğlası Nedir?

Dünyada hempcrete, brickweed ya da brick of weed adıyla bilinen yapı malzemesi Türkiye’de kenevir tuğlası adı ile anılmaktadır. Çevreci inşaat mantığının bir ürünü olarak icat edilen kenevir tuğlası kenevir bitkisinin odunsu parçalarından elde edilmektedir.

kenevir tuğlası

Foto: Kenevir tuğlası 700 derecelik ısı testine tabi tutulurken

Kenevir Tuğlasının Özellikleri

Kenevir tuğlasının öne çıkan özelliklerine değinecek olursak İ

1- Ses ve ısı geçirmezlik özelliğiyle en iyi yalıtım performansı sunan yapı malzemesi olarak dikkat çekiyor.

2- Zamana dayanıklıdır ve standart tuğlalara göre iki kat daha fazla ömürlüdür.

3- Standart tuğlaya göre yüzde 50 daha ucuzdur.

Dünyada Kenevir Tuğlası Üretimi

Dünyanın bir çok ülkesinde kenevir tuğlası üretim tesisleri devlet teşvikleriyle kurulup üretime başladı. ABD’de kenevir tuğlası üretimi yapan fabrika sayısı gün geçtikçe artarken, kenevir tuğlası ihracatı ülke ekonomisinde önemli bir pay sahibi olmaya başladı.

Türkiye’de Kenevir Tuğlası Üretimi

Türkiye’de kenevir tuğlası üretimi yapan fabrika sayısı oldukça sınırlıdır. Bunun nedeni ise kenevir tuğlasının henüz tam anlamıyla yaygınlık kazanmamış olmasıdır. Türkiye’de kenevir tuğlası satın almak isteyen vatandaşlar bu ürünü nereden satın alabileceğini ve son güncel fiyatları merak ediyor.

Bu konuya dair bilgiler güncellenmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*