Kuranda kanlı ay tutulması var mı ? Hangi ayetler ?

Kuranda kanlı ay tutulması var mı ? Hangi ayetler ?

İncil ve Tevrat kitaplarında Kanlı Ay Tutulması ile ilgili ayetlerin gündem olmasından sonra İslam dininin kutsal kitabı Kuran’da kanlı ay tutulmasının haber verilip verilmediği merak konusu oldu. Peki Kuran’da kanlı ay tutulması ile ilgili ayetler var mı ?

Kuran kitabında kanlı ay tutulması ile ilgili olarak değerlendirilebilecek bir ayet henüz bulunmadı. Ay ile ilgili olarak ifadeler içeren ayetlerin hiçbirinde kanlı ay tutulmasına dair bir ifade bulunmuyor.

Fakat İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’in konu ile ilgili söylediği sözler olarak aktarılan bir ifadesinde şöyle dediği rivayet edilir :

“Güneş ve ay bir kimsenin ölümü veya doğumu nedeniyle tutulmaz. Onlar Allah’ın işaretlerinden sadece ikisidir.”

1 yorum

  1. Kanlı ay tutulması ayeti kuranda lokman 29. Ayettir. Ayet şöyle diyor, bilmezmisin ki Allah, geceyi gündüze ve gündüzü geceye katmaktadır. Güneşi ve ayı da buyrugu altına almıştır. Bunların ger biri belli bir vadeye kadar hareketine devam eder. Ve Allah, yaptıklarınızdan haberdardır. Ayette sexxara emrine buyruğuna almak demektir. Ayet yaptıklarından haberdardır ile yaptıklarınız ile artık azıttınız başınıza bela musibet felaket gelecek sinyali veriyor ama kızıl ay kıyamet alameti değil büyük bir olaya işaret bu da fırat üzerindeki kırkısya savaşına işaret sonrasında imam mehdi as. Çıkması ve melhameı kubra savaşın ve sonrasında ıstanbulun fethedileceğine işaret var yani artık hızlı dökülen tesbih taneleri gibi suratli şiddetli bir paket programına girilecek olmasının işaretidir bu kanlı kızıl ay tutulması ve de mars dünyaya bu kadar çok yaklaştı bu da marsın kızıl gezegen olarak zodyakta savaşı temsil eden bir gezegen. Marsa farsçada merih deniyor ayrıca farsça behram ismi hem bir pers kralı ismi hemde her ayın 20. Gününe deniyor hemde mars demektir. merih arapçada ise kahire demektir.merih, marsa arapçada kahire deniyor ayrıca mısırın başkenti olan şehrine de kahire deniyor.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*