Mardin’in kayyum valisinin aldığı hediyeler

Mardin’in kayyum valisinin aldığı hediyeler : Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Erdoğan ve AKP’li bakan ve vekillere aldığı pahalı hediyelerin dökümü olduğu iddia edilen belgeler DW Recherche ekibi tarafından ifşa edildi.

Yayınlanan belgede, 17 Kasım 2016 tarihinde Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın görev yaptığı süre içerisinde Fırat Silver isimli işyerinden R.Tayyip Erdoğan ve AKP’li bir çok isme yüz binlerce lira değerinde hediye aldığı görülüyor.

Hediyelerin dökümü olduğu iddiasıyla DW.com tarafından yayınlanan belgeye göre, Erdoğan’a 136 bin 946 lira, Süleyman Soylu için 39 bin 883 lira değerinde hediye alınırken, bir çok AKP’li isim için de farklı miktarlarda değeri olan hediyeler alınmış. Yine DW tarafından ortaya atılan iddiaya göre tüm ödemeler belediye bütçesinden karşılanmış.

Belgeler hakkında, kayyum validen, AKP kanadından belgede hediyelerin verildiği iddia edilen isimlerden herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

Mardin’in kayyum valisinin AKP’lilere aldığı iddia edilen o hediyeler:

Kaynak: Dw.com

Hediyelerin satın alındığı işletme Fırat Silver’in sosyal medya hesabından Kayyum Vali ve Süleyman Soylu’nun hediye seçerken çekilmiş fotoğrafları yayınlandığı ortaya çıktı. İşte Süleyman Soylu’nun Fırat Silver’de hediye seçtiği o anların görüntüleri :

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*