Mesut Özil Alman Milli takımından ayrılma açıklaması Türkçe çeviri

Mesut Özil Alman Milli takımından ayrılma açıklaması Türkçe çeviri

Dünyanın yıldız futbolcularından Mesut Özil Twitter hesabından İngilizce yayınladığı 3 bölümlük uzun açıklamada hakkında tartışma yaratan önemli konulara değinerek karşılaştığı ırkçı/ayrımcı tutuma dayanarak Alman milli takım forması giymeyeceğini duyurdu.

Mesut Özil’in açıklamalarının Türkçe çevirisini okumak için aşağıdaki alana geçiniz.

Mesut Özil’in açıklaması oldukça uzun olduğundan, sadece milli takım forması giymeyeceğini açıkladığı kısımların çevirisi yapılmıştır. İlgili kısmın Türkçesi şöyle :

“Sözlerim sana Reinhard Grindel, davranışların beni hayal kırıklığına uğratsa da şaşırmadım. 2004 yılında parlementonun Alman bir üyesiyken, çok kültürlülüğün aslında bir efsane ve ömürlük bir yalan olduğunu iddia ederek, çift kimlilik ve rüşvete cezayı öngören yasa tasarısının aleyhine oy kullanmıştın. Aynı zamanda Almanya’nın bir çok şehrinde İslamik kültürün kökleştiğini söylemiştin. Bu affedilemez ve unutulamaz.

DFB ve bir çok diğerlerinden gördüğüm muamele, artık Alman milli takımı formasını giymek istemememe yol açtı. İstenmediğimi hissediyorum ve 2009 yılında ilk uluslararası atılımımı yaptığında gerçekleştirdiklerimin unutulduğunu düşünüyorum. Çift kökenli ailelerden gelen çok sayıdaki oyuncunun bulunduğu dünyadaki en geniş futbol federasyonunda ırksal açıdan ayrımcı arkaplana sahip kişilerin çalışmasına izin verilmemeli. Onlarınkine benzer tavırlar, temsil ettiklerini söyledikleri oyuncuları yansıtmıyor.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*