Rambutan meyvesinin faydaları

Rambutan meyvesinin faydaları

Rambutan meyvesinin faydaları : Rambutan meyvesi neye iyi gelir ? Rambutan meyvesinin içinde bulunan vitaminler neler ? Rambutan meyvesi kısırlığı önler mi ? Rambutan meyvesi kısırlığa iyi gelir mi ? Rambutan meyvesi zayıflatır mı ? Rambutan meyvesi ile kilo vermek…

Rambutan meyvesinin faydaları

Bazı diyetisyenler tarafından zayıflamak, sağlıklı kilo vermek için verilen beslenme programlarında rambutan meyvesine yer vermesiyle birlikte popüler hale gelen rambutan meyvesinin kısırlık, bağışıklık sistemi sorunları, kalp damar hastalıkları gibi bir çok soruna da doktor gözetiminde kullanıldığında faydalı olduğu belirtiliyor.

Rambutan meyvesi ile zayıflama kilo verme

Rambutan meyvesinin metabolizmayı hızlandırdığı biliniyor. Bu nedenle rambutan meyvesinin etkili zayıflama konusunda faydalı olacağı düşünülüyor. Düşük kalorili olan rambutan meyvesi aynı zamanda tokluk hissi de veriyor. Bu nedenle zayıflama diyetine eklenen bir porsiyon rambutan meyvesi kilo verme konusunda fayda sağlayabilir.

Rambutan meyvesinin kısırlığa da iyi geldiği belirtilse de, bu konuda bilimsel bir çalışma bulunmuyor.

Rambutan meyvesinde bulunan vitaminler ve mineraller

Rambutan meyvesinin içerisinde %67 oranında C vitamini, %4 oranında B2 vitamini, %4 oranında B3 vitamini, %1 oranında A vitamini bulunurken, 100 gramında 2.8 gram lif bulunur.

Rambutan meyvesinde aynı zamanda %3 oranında demir, %10 oranında manganez, %5 oranında potasyum, %9 oranında bakır, %2 oranında fosfor bulunur.

Rambutan meyvesi zehirli mi ?

Rambutan meyvesinin etli iç kısmı yenilirken, kabuğu ve tohumunun yendiği miktara bağlı olarak zehirleme etkisi yaratabileceği belirtiliyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*