Shemale ve Ladyboy ne demektir ?

Shemale ve Ladyboy ne demektir ? Eğer online bir arkadaşlık sitesine kayıt yaptırdıysanız, Shemale ve Ladyboy kavramlarıyla sık sık karşılamışsınızdır. Ladyboy ve shemale kavramları birbiri yerine kullanılan terimlerdir. Peki ladyboy nedir ? shemale nedir ? Ladyboy ve shemale ne demektir ? işte detaylı açıklaması :

Ladyboy Ne Demektir ? Shemale Ne Demektir ?

Ladyboy ve Shemale aynı durumu belirtmek için kullanılan iki anlamdaş terimdir. Shemale veya Ladyboy kavramı genital olarak erkek özelliğine sahip olmasına karşın ikinci cinsel karakteri itibariyle kadın gibi hisseden insanları tanımlamak için kullanılır.

Pre-op shemale/ladyboy veya pre-op trans woman ne demektir ?

Pre-op kavramı henüz cinsiyet dönüştürme ameliyatı geçirilmediğini ifade etmektedir. Pre-op ladyboy veya pre-op transwoman doğuştan sahip olduğu erkek fiziğini değiştirmemiş kadınsı erkektir.

Yani kendini shemale olarak ifade eden birini gördüğünüzde, doğuştan fiziksel olarak erkek cinsiyetine sahip olan fakat feminen duygulara sahip olan, kadın gibi giyinen, kadın gibi hisseden biri olarak anlayın.

Ladyboy ve shemale transwoman kavramının halk ağzı versiyonu olarak da değerlendirilebilir. Genellikle Filipinler, Singapur, Thailand gibi asya ülkelerinde yaygındır. Bu tür ülkelerde seks turizminin ciddi bir oranı shemale seks işçileri katkılıdır.

Buna ek olarak Türkiye’de de ciddi sayıda shemale, ladyboy veya tranwoman bulunmaktadır. Türkiyeli shemale , ladyboy veya transwoman insanlar toplumda önemli ayrımcılıklara maruz kalabilirken, genellikle yalnızca “seks” teklifleri ile rahatsız edilmektedirler.

Öte yandan Shemale ve trans woman insanları yalnızca seks ile ilişkilendirmek de büyük bir haksızlık olur. Onlar da sıradan bir kadın gibi aşık olup, evlenmek isteyor veya kariyer yaparak iş hayatında ilerlemek istiyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*