Sinan Oğan ikinci turda kimi destekleyecek ?

Sinan Oğan kimi destekleyecek

Sinan Oğan ikinci turda kimi destekleyecek ? İlk Turda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun salt çoğunluğu elde edememesi, yüzde 5.17 oy alan Sinan Oğan’a ikinci turda kilit bir rol kazandırdı. Peki Sinan Oğan ikinci turda hangi adayı destekleyecek ?

Birçok politika analisti Sinan Oğan’ın ikinci turdaki tutumunun önemine vurgu yaparken, bazı analistler Oğan’a oy veren kitlenin profil analizini yaparak, eğilimin hangi adaya doğru olacağını tahmin ediyor.

Oğan’ın aldığı oy oranının ciddi bir kısmının Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesi sonucu İnce destekçilerinden oluştuğu, bu nedenle bu seçmen kitlesinin ikinci turda Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alacağı hesaplanıyor.

Bununla birlikte Sinan Oğan ve Zafer Partisi’nin kendi seçmeni de İktidar ve ortağı MHP’ye bir çok nedenden dolayı tepkili. Göçmenler konusu, ekonominin yanlış yönetilmesi gibi önemli meseleler nedeniyle, Oğan’ı destekleyen seçmenler iktidar bloğuna karşıt bir pozisyonda bulunuyor.

Sinan Oğan’ın seçmen kitlesinin düşünce ve tavrına aykırı bir hamlede bulunması Oğan’a siyasi olarak kaybettirebilir. O nedenle Oğan’ın Kılıçdaroğlu’nu desteklemesi hem kendisi için hem de kendi seçmen kitlesi için daha mantıklı görünüyor.

Sinan Oğan henüz ikinci turda hangi adayı destekleyeceğine dair açıklamayı bugün saat 17:00’da düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Sinan Oğan ikinci turda Erdoğan’ı desekleyeceğiniz açıkladı. AÇıklama kendi kitlesi tarafından tepkiyle karşılanırken, Oğan seçmeninin talep, beklenti ve ilkelerine aykırı davranmakla suçlandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*