Teyit: Cehennemin Resmi Dili Kürtçe

Ahmed Hatemi “Cehennemin Resmi Dili Kürtçe” dedi mi ?

İran’ın din istismarına dayalı rejimi içerisinde sözde “molla” olarak görev yürüten Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi’nin, Tahran Merkez Camiinde kılınan Cuma namazının hutbesinde “Cehennemin resmi dili Kürtçe olacak” dediği iddia edildi.

Bizimhaber.net Teyit Editörleri : İddia Gerçek Değil

İddiaya göre Hatemi, bu hafta kılınan Cuma namazındaki hutbede ” Cehennemin resmi dili Kürtçe olacak. Kürtler diğer dünyada da isyankar” sözlerini kullandı.

İddiaları araştıran bizimhaber.net editörleri, iddianın doğru olmadığı sonucuna ulaştı. İddianın sosyal medyada yüksek takipçi sayısına sahip bazı “İran rejimi karşıtı hesaplar” tarafından ortaya atıldığı, zamanla bilinçli ve bilinçsiz kullanıcılar tarafından paylaşım ve beğeni kazanarak yaygınlaştığı gözlendi.

İddiayı ortaya atan ve yayan hesapların “kaynak isteyen takipçilerine” bir kaynak beyan edemediği görülmektedir.

İran’da Mahsa Amini isimli bir kadının emniyet mensuplarınca işkence edilerek katledilmesi sonrası başlayan sokak eylemleri, rejim ile halk arasında adeta bir çatışmaya zemin hazırladı. İran rejimin “zorbalık ve devlet terörü” içeren yöntemlere başvurmasıyla onlarca vatandaş katledilirken, çok sayıda İran rejim muhafızı da yaşamını yitirdi.

Ahmed Hatemi’nin protestoculara karşı “devletin silahlı müdahalesini” savunduğu biliniyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*