WordPress yayınlama/güncelleme başarısız sorunu çözümü

WordPress yayınlama/güncelleme başarısız sorunu çözümü : Özellikle WordPress 5.2.3 sürümü sonrasında entegre biçimde gelen block özellikli Gutenberg editörü kullanan web yayıncıları sıklıkla yayınlama başarısız oldu veya güncelleme başarısız oldu hatası alıyor. Peki bu sorunun çözümü nedir ? Sorun neyden kaynaklanıyor.

Sorunun ana nedeni yeni gelen editörün çok ciddi miktarda CPU kullanması ve mevcut webhosting özelliklerinin bu CPU/memory talebini karşılayamamasıdır. Websitede bir çok dosya çalıştırılması için halihazırda mevcut CPU’nun ciddi bir kısmı bu işlemlere ayrılmışken, tek başına metin editörü 128 MB’dan fazla CPU talep ediyor. Bunu karşılayamayan webhosting doğal olarak işlemi gerçekleştiremiyor ve sonuç olarak “Yayınlama başarısız oldu” veya güncelleme esnasında “Güncelleme başarısız oldu” hataları veriyor.

Çözümü server yetkilisi ile iletişime geçip PHP ayarlarını düzenleme talebinde bulunmak. PHP ayarlarından Memory Limit 256 MB’ye yükseltildiğinde sorun çözülmüş olacaktır.

İlhan BARAN/Bizimhaber.net

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*