Yahudi Mayasız Ayini Nedir ?

Yahudi Mayasız Ayini Nedir ? 18 yaşına gelmiş genç bir erkeğin bakire bir kızı öldürerek reşit olduğunu ıspat etmesi fikrine dayandığı iddia edilen ayinin gerçekten olup olmadığı, günümüzde uygulanıp uygulanmadığı merak ediliyor.

Yahudi Mayasız Ayini Nedir ?

Yahudi inanç kültüründe yeri olmayan bu uygulamanın bazı sapkın tarikatlar tarafından uygulandığına dair çeşitli şehir efsaneleri bulunmaktadır.

Henüz gerçekliği ıspat edilmemiş bir mitsel iddiaya dayanarak, Yahudilerde yaygın olarak uygulandığı ıspatlı bir bilgiymiş algısına kasten müsaade ederek “Yahudi mayasız ayini” ifadesiyle böyle bir iddia ortaya atmanın etik prensiplerle bağdaşır tarafı bulunmuyor.

Günümüzde mayasız ayini adı altında bakire kız öldürülmesi yöntemiyle erkeğin reşit olduğunu ıspat etmesi şeklinde bir ritüel olmadığı düşünülüyor.

Yahudi mayasız ayini kapsamında bakire kız öldürülmesi iddiası daha çok anti semitik bir uydurma gibi duruyor. Buna benzer bir uydurma olarak, bir zamanlar Yahudilerin kutsal ayinlerinde kullanmak üzere öldürülen Hristiyan çocukların kanını kullandıkları iddia edilmekteydi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*