Yasaklanan Andımız’ı okutmayan müdüre linç kampanyası

Irkçı ifadelerle dolu Andımız metnini okutmayan müdüre karşı linç kampanyası başlatıldı.
Irkçı ifadelerle dolu Andımız metnini okutmayan müdüre karşı linç kampanyası başlatıldı.

Irkçı ifadeleri nedeniyle yasaklanan Andımız metinini ebeveynlerinin kışkırtmasıyla okumaya çalışan bir grup ırkçı Türkçü aileye mensup öğrencileri engellediği ve mevzuatı uyguladığı için okul müdürüne karşı linç kampanyası başlatıldı.

Sadece Türklerden oluşmayan çok kültürlü, çok kimlikli zengin Türkiye toplumunda sadece tek bir ırkı temel alan konseptiyle adeta Türkçü ırkçı üstüncü safsatanın manifestosu niteliğindeki Andımız metnini okumaya çalışan bir grup öğrenci, mevzuattan ödün vermeyen müdür Rahmi Önder Karamustafaoğlu’nun engeline takıldı.

İzmir Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nun müdürü Karamustafaoğlu, bir grup öğrenci İstiklal Marşı sonrasında ırkçı Andımız metnini okumaya kalkınca, “Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz” diyerek ırkçı kışkırtmayı engelledi.

Linç kampanyasında açıkça hedef gösterilen müdür hakkında ırkçı aileleri kıramayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de ön inceleme başlattı.

Sosyal medya üzerinden tepkilerin hedefi olan okul müdür, sayısız ölüm tehdidi aldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*