Yunus Emre Erzen Nereli

Yunus Emre Erzen Nereli: Güvenlik kamerası görüntülerine göre, Esenyurt’ta işlettiği tekel bayisinde bulunduğu esnada kavga ettiği kişiye silah çekip sıktıktan sonra silahla öldürülen Yunus Emre Erzen’in sosyal medyada ırkçı bazı fenomenler ve ırkçı profillere sahip kullanıcılar tarafından yoğun bir duyguyla savunulması dikkat çekiyor.

Yunus Emre Erzen Nereli ?

Yunus Emre Erzen’i silah ile ateş ederek öldüren şahsın Ağrı ilinde yaşayan Sipki aşiretine mensup olduğu ortaya çıktı. Fakat öldürülen Yunus Emre Erzen ve olay yerinde bulunduğu esnada kurşunların hedefi olan arkadaşı Batuhan Bayındır’ın nereli olduğu konusu netlik kazanmış değil.

Tarafların Nereli Olduğu Neden Önemli Görülüyor ?

Ardında ciddi bir ahlaksızlık barındıran bu yaklaşımın ırkçı cenahta yaygın olarak gözlemlenmesi şaşırtıcıdır. Diğer taraftan bu yaklaşım katil zanlılarını “memleketleri” dolayısıyla savunabilecek karşıt bir yaklaşım yaratabilmek gibi tehlikeli bir potansiyele sahiptir.

Oysa yaşanan vahim olayın siyasi ve etnik bir boyutu bulunmamaktadır. Olay aileler arasında maddiyat kaynaklı bir sorunun sağduyu ve insancıl yaklaşım yoksunluğu sebepli olarak büyütülmesi ile bu hale getirilmiştir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*