Zarok Tv yetkilisi: Kürtçe dublaj dışında nasıl bir bölücülük yapmışız

Zarok Tv çizgi filmlerin Kürtçe dublajını ve çeşitli çocuk programları yayınlıyor.
Zarok Tv çizgi filmlerin Kürtçe dublajını ve çeşitli çocuk programları yayınlıyor.

Başbakanlık yaptırımıyla OHAL KHK’sına dayanılarak Türksat üzerindeki yayını durdurulan ilk Kürtçe çocuk kanalı Zarok Tv’nin  Genel Yayın Yönetmeni Dilek Demiral, yaptıkları tek şeyin çizgi filmlerin Kürtçe dublajını yapıp yayınlamak olduğunu belirterek, nasıl bir bölücülük yaptıklarının açıklanmasını istedi.

Demiral yaptığı açıklamada, sadece Kürtçe yayın yaptıklarına değinerek, “Biz nasıl bir propaganda yapmışız, nasıl yıkıcı bir faaliyette bulunmuşuz? Bunun bize açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Demiral: Tek yaptığımız Kürtçe yayın, başka bir şey yok

Haksız kapatma kararına tepki gösteren Demiral, “Nasıl böyle bir karar verildiğini anlamakta zorlanıyoruz. KHK’yi dün avukatlarımızla birlikte inceledik. Kararnamede, ‘Bölücü, yıkıcı faaliyet yürüten ya da FETÖ’ye yardım eden’ gibi bir ibare var. Biz nasıl bir propaganda yapmışız, nasıl yıkıcı bir faaliyette bulunmuşuz? Bunun bize açıklanmasını istiyoruz. Önümüze tek bir şey konulursa, biz kendimiz televizyonu kapatırız. O kadar iddialıyız. Tek yaptığımız Kürtçe yayın, başka bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Zarok Tv’nin kapatılması, kararın Kürt kimliği ve Kürtçe diline yönelik açık düşmanlığın bir belirtisini temsil ettiği yorumlarına neden oldu.

Öte yandan Zarok Tv ve yayını durdurulan diğer tv kanalları internet üzerinden yayınlarına devam edeceklerini duyurdu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*