26 Ağustos 2019 Dolar neden yükseldi ?


26 Ağustos 2019 Dolar neden yükseldi ? Dolar niye gece saatlerinde 6.38 lira seviyesine yükseldi ? Doların bu ani yükselişine hangi faktörler yol açtı ?

26 Ağustos 2019 saat gece 01:00 sularında Dolar ve Euro fiyatlarında ciddi bir fiyat sıçraması yaşanırken, Dolar 6.38 lira seviyesine, Euro 7.03 lira seviyesine yükseldi.

Yükselişin hemen ardından Dolar ve Euro yaklaşık iki saat içerisinde sert düşüşler yaşayarak, bir önceki günün seviyelerine geriledi.

Uzmanlar, gece saatlerinde bu ani yükselişi açıklayabilecek herhangi bir ekonomik gelişmenin olmadığına dikkat çekerek, yaşanan ani fiyat yükselişini açıklayamıyor.

OLASI SENARYO : DÜŞÜK FİYATTAN TL TOPLANDI

Öte yandan sıra dışı fiyat yükselişinin yaşandığı saatlerde Asya piyasalarının hafta açılışı olduğu biliniyor. Açılış esnasında Türk Lirası tutan hesaplardan sistemli bir operasyon gerçekleştirilmiş olabilir. Bu durumda Türk lirası satılarak fiyatı düşürülmüş ve hemen düşük fiyattan tekrar toplanmış olma ihtimali yüksek.

TL’nin aynı anda Dolar, Euro ve altın karşısında gerilemesi, Dolar, Euro ve altın cephesinde bir gelişmeyle değil, ancak TL hedefli bir gelişme ile açıklamak mümkün. Bundan hareketle, Asya piyasalarında TL fiyatını düşürme ve alttan TL toplama operasyonu en mantıklı açıklama olarak görünüyor.

Bu operasyon Asya piyasalarında Türk Lirası cephesinde bir değer artışı beklendiğine işaret ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*