Astor Enerji Hisse Senedi Fiyat Tahminleri

Astor Enerji Hisse Senedi Fiyat Tahminleri : Halka Arz edildikten sonra fiyatının ne olacağı konusunda ciddi bir fiyat tahmini arayışı oluşan Astor Enerji hisselerinin ileride ne kadar olacağı merak ediliyor.

TEB Yatırım aracılığıyla halka arz edilen Astor Enerji hisseleri, “enerji sektörü” hisselerinde yaşanan volatil fiyat hareketlenmelerinin de etkisiyle kısa süreli kazanç beklentisi içinde olan hisse senedi yatırımcılarının yakın takibine alındı.

Astor Enerji Hisse Senedi Fiyat Tahminleri

Astor Enerji hisse senedi 12.5 TL fiyatla halka arz edildi. Hisse senedinin fiyatına dair bir tahminde bulunmak için rakiplerine bakmak yararlı olacaktır.

Enerji sektörünün öncüllerinden kabul edilen Enerji SA hisse senedi şu anda 30 TL civarında işlem görürken, hisse senedinin bu fiyatı 2022 yılının ikinci yarısında başlayan ralli sonucunda yakaladığı zirveden sert bir düşüş yaşayarak yakaladığı görülüyor.

Şu anda hisse senetlerinde yaşanan düşüşler dolayısıyla piyasa genelinde olumsuz bir hava hakim.

O nedenle Astor Enerji hisse fiyatına ilişkin bazı tahminlerde ileri sürülen “katlayacak” ifadesi isabetli değildir.

Halka arz olan hisse senetlerinde ilk etapta kısmi bir yükseliş yaşanırken, satışlarla birlikte düşüş gözlemlenebilmektedir.

Astor Enerji A.Ş iş kategorisine baktığımızda elektrik enerjisini tüketiciye ulaştırmada en önemli birimler olarak görev gören trafo, transformatör gibi ürünleri ürettiği ve bir çok ülkeye ihraç ettiği, bununla birlikte iç pazardaki talebin önemli bir kısmını karşıladığı görülüyor. Buna karşın şirketlerin iş hacmi ile hisse senetlerinin fiyatı her zaman doğru orantılı olarak hareket etmeyebilir.

Hisse senedi piyasasının yüksek risk barındırdığını unutmamak gerekir. Özellikle sosyal medyada şirketlerle ücret karşılığı işbirliği yapan “sözde analistlere” itibar edilmemesi gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*