Ay döngüsü ile borsada para kazanmak

ay döngüsünü takip ederek borsada para kazanma

Ay döngüsü ile borsada para kazanmak konusunda merak edilen tüm ayrıntılar, konu etrafında oluşan sosyal medya efsaneleri ve dedikodular tümü birlikte bu konuda ele alınıyor. Peki ay döngüsünü takip ederek borsada para kazanmak mümkün mü ?

Öncelikle konunun nasıl popüler hale geldiğini anlamak gerekmektedir.

Sosyal medyada faaliyet gösteren medyumlar, astrologlar ve bu alandaki diğer sahte bilim esnafı şahıslar, hisse senetleri piyasasında canlılık yaşanan zamanlarda adeta hortlayarak ortaya çıkmakta ve para kazandıkları iş ile bu alanı ilişkilendirmek gibi bir çaba içerisine girmektedirler. Ay döngüsünü takip ederek borsada para kazanma mevzusunun bu kadar yaygın hale gelmesinin de böyle bir hikayesi bulunmaktadır.

Borsa dediğimiz finansal piyasa, büyük sermaye sahibi kişi veya kurumsal şirketler tarafından genellikle küçük yatırımcı dediğimiz ve bu piyasadaki en kalabalık yatırımcı kategorisini oluşturan insanların birikimlerini ellerinden almak hedefli olarak yürütülen “yükselt düşür” operasyonlarının gerçekleştirildiği bir piyasadır. Borsada hisseleri işlem gören şirketlerin bu tür operasyonlarla doğrudan ilişkisi olmak zorunda değil. Bir hisse, o şirketin haberi olmadan da bu tür operasyonların konusu olabilir. Bu tamamen, sermaye gücüne sahip olan kişi veya grupların müdahalesiyle yapılabilir.

Ay döngüsü ise, ayın zaman içerisindeki evrelerinin sırasıyla gerçekleşerek döngünün tamamlanmasıdır. Dolayısıyla, ay döngüsünün borsada para kazanma konusu ile hiçbir ilişkisi olamaz. Borsada fiyatlara müdahale eden sermaye bu döngünün tesirinde mi hareket etmekte ve operasyon zamanlarını bu döngünün etkisinde mi belirlemektedir ? Bu tür saçmalıklara itibar etmemek gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*