Bitcoin 2018 yıl sonu fiyat tahminleri

Bitcoin 2018 yıl sonu fiyat tahminleri

2018’in ikinci yarısının ilk ayını geride bıraktığımız bu günlerde, yıl başından bu yana yapılan fiyat tahminlerinde de bazı revizyonlar yapıldığı görülüyor. Güncel olarak Bitcoin 2018 yıl sonu fiyat tahminlerinin yıl başındaki tahminlere oranla ciddi anlamda aşağıya çekildiği görülüyor.

Kripto para piyasasının %42.1’lik hakimiyet oranıyla lideri konumunda olan Bitcoin, zirve yaptığı Aralık 2017’den bu yana %70 civarında bir kayıp yaşadı. Bitcoin şu sıralar 6800 dolar seviyesinde işlem görürken, 2018 ikinci yarısında fiyatta yukarı yönlü bir kıpırdanma  söz konusu. Bitcoin fiyat performansının etkisiyle, 2018 başında bazı kaynaklarca 1 milyon dolar gibi şaşırtıcı tahminler, yerini daha gerçekçi beklentilere bırakmış görünüyor.

Bitcoin 2018 yıl sonunda 20 bin dolar seviyelerine yeniden yükselir mi ? Bu sorunun cevabı “total markep cap” yan itoplam pazar hacmi rakamlarına ve yatırımcının ilgisine veya yatırım kararlarına bağlı. Eğer yıl sonu artış beklentilerinin itimiyle piyasaya yeni yatırım girdileri olursa, Bitcoin büyük ihtimalle yeni yatırımları yine baskın bir oranda çekmeyi başaracaktır. Bu durumda gelen yeni yatırımın boyutuna bağlı olarak Bitcoin fiyatında artış yaşanacağını beklemek doğru bir beklenti olacaktır.

Bitcoin 2018 sonunda kaç dolar olur ?

Buna dair net bir fiyat tahmininde bulunmak doğru olmaz. Çünkü yüksek dalgalı ve bazı hükümetlerin hedefinde bir piyasada söz ediyoruz. Bu nedenle Bitcoin’in geleceğini kestirmek oldukça zor. Öte yandan toplam 21 milyon adet üretilen Bitcoin’in henüz 4 milyon adedi kazım (mining) için müsait durumda. Bu Bitcoin’e ilginin sürdürülmesi anlamına gelir. Bitcoin’in yıl sonu fiyat tahminine dair net tespitler için en uygun zaman fiyatların geleceğine dair sinyallerin daha güçlü olacağı Ekim ve Kasım ayları gibi görünüyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*