Kripto Para Piyasasını Denetleyen Ülkeler

Kripto Para Piyasasını Denetleyen Ülkeler

Aslında kripto paraların çıkış amaç ve prensibi devlet denetimini kırmak ve bağımsız bir finansal rejim ortaya çıkarmaktı. Fakat bu aynı zamanda bir çok terör suçunun finanse edilmesi için de uygun araçlar sunduğu için devletlerin bu piyasayı kontrol altına alma çabaları da çok geçmeden gerçekleşmeye başladı. Bu bağlamda bir çok ülkede, kripto para piyasalarının yasal düzenlemelerle takip edilebilir bir nitelik kazanması için çalışmalar başlatıldı.

Kripto para piyasasını tamamiyle kontrol altına almak zor olsa da, asıl finansal faaliyetlerin gerçekleştiği kripto para borsalarını yasal bir statü vererek denetim altına almak mümkündü. Bu nedenle devletler ilk olarak coin borsalarını tanımak ve işlemlere dair yasal çerçeveyi oluşturmakla işe başladılar.

Kripto para borsalarını yasal anlamda ilk tanıyan ve denetim altına alan ülke Güney Kore oldu. Güney Kore hükümeti kripto para borsalarını “Denetlenen finansal kurumlar ve bankalar” statüsü ile tanıyarak tüm işlemlerin maliye bakanlığı ile paylaşılmasını ve yatırımcıların güvence altına alınmasını gerekli gören yasa tasarını tamamladı.

Denetlenen Kripto Para Borsaları için sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*