fortunefronts.site Türkiye Petrolleri adı ile dolandırıcılık yapıyor

fortunefronts.site Türkiye Petrolleri adı ile dolandırıcılık yapıyor

Youtube ve sosyal medya reklamları ile özellikle yanlış yönetilen Türkiye ekonomisinin mahvettiği insanları hedefleyen dolandırıcı bir şebeke, insanların ellerinden daha fazlasını çalmak için yapay zeka ile kurguladıkları bir dolandırıcılık tezgahı kuru.

Dolandırıcı şebeke AI teknolojisi ile Acun Ilıcalı gibi, servetiyle ünlenen kişilerin seslerini kopyalayarak kurgulanan cümleleri yapay zeka robotu sayesinde bu sesler ile seslendiriyor. bu şekilde oluşturulan videoları reklam sistemini kullanarak dolaşıma sokan çete, tezgahı arkasında Türkiye Petrolleri’nin olduğu bir yatırım fırsatı gibi gösteriyor.

Reklamlara tıklayan internet kullanıcıları fortunefronts.site adresinde konuşlu bir ankete katılıyor. Mali durumları hakkında sorulara cevap veren vatandaşlar, hangi cevabı verirse versin anketin sonunda “yatırım yapmaya uygun” sonucuyla karşılaşıyor ve bir form aracılığıyla iletişim bilgileri isteniyor.

Youtube Neden Dolandırıcılara İmkan Sağlıyor ?

Başta youtube olmak üzere bir çok sosyal medya platformu reklam geliri elde ettikleri bu tür dolandırıcıların platformlarını kullanmaya gelen insanları rahatça dolandırmasına imkan sağlarken, dolandırılan vatandaşlar maruz kaldıkları hırsızlık için bu sosyal medya platformlarını suçluyor.

Güncelleme: Şebekenin kontrolünde aynı tasarıyla yayına alınan başka sitelerin de olduğu ortaya çıktı. Şebekenin diğer siteleri şöyle :

wealthwatch.site

Haber: İlhan Baran

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*