Kripto para piyasasında margin trading nedir ?

Kripto para piyasasında margin trading nedir ? Neredeyse tüm köklü kript para borsaları traderlere margin trading seçeneğini sunmaya başladı. Peki nedir bu margin trading ? Margin Trading avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Margin Trading Nedir ?

Margin trading bir borsa terimi olup, sözlük anlamı olarak “Kredili borsa işlemleri” olarak çevirilmektedir. Kripto para piyasasında margin trading tradere kredi imkanı sunarak bakiyesinin iki veya üç katı hacimde işlem yapmasını sağlamak için sunulan seçeneğe verilen isimdir.

Margin Trading Nasıl Yapılır ?

Margin trading yapmak için, hesabınızın olduğu borsanın işlem platformunda “Margin” hesabı açıp ve sistemden kredi çekebilirsiniz. Margin trading imkanı sunan borsalar, çekilen kredi miktarına saatlik faiz oranları uygularlar.Bu oranın makul bir seviyede olmasına dikkat edilmelidir. Kredi çekerek yaptığınız alım işlemini kara geçtin sonra kapatmanız halinde, çektiğiniz kredi tutarını faiziyle beraber sisteme geri ödersiniz (repay).

Kripto Para Piyasasında Margin Trading Avantajları ve Dezavantajları

Margin trading yaparken karşı karşıya kaldığınız risk ve potensiyeller bağlamında avantaj ve dezavantajlı duruma düşebilirsiniz. Bunu belirleyen şey ise yatırımınızın geleceğidir. Kredi çekerek aldığınız Bitcoin düşerse, kayıp miktarınız kredi çektiğiniz miktar ile birlikte alım miktarınız arttığı için daha fazla olacaktır. 1 Bitcoinlik yatırımın düşüşte birim başına kaybettiği USD değeri ile  3 Bitcoinlik yatırımın düşüşte birim başına kaybettiği USD değeri aynı değildir. Buna karşın yatırımınız olumlu yönde seyrederse, bu durumda da birim başına daha fazla kar etme olanağına sahip olursunuz.

Margin Trading Yaptıran Kripto Para Borsaları için TIKLA

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*