NFT nedir NFT nasıl yapılır ve satılır?

Donald Trump’ın NFT haline getirilmiş bir cartoon çizimi

NFT nedir NFT nasıl yapılır ve NFT nasıl satılır ? NFT yapıp satarak para kazanmak mümkün mü ?

Kripto paraların arkasındaki blockchain teknolojisi NFT adı verilen yeni bir kriptografik dijital varlık yaratırken, bir çok dijital ürün üreticisi ortaya çıkardıkları sanatsal öğeleri NFT varlıklarına dönüştürerek NFT pazarlarında satmaya ve para kazanmaya başladı.

NFT Nedir ?

Açılımı Non-Fungible Tokens olan NFT’ler benzersiz dijital ürünlerin (çizimler, değerli alan adları yani domainler, oyun itemleri, özel bir video veya fotoğraf vs.) tokenize edilerek özel mülkiyet devrine imkan tanıyan tokenlerdir. (İlhan Baran, https://twitter.com/ilhanbaran_/status/1377214840985518080, 31.03.2021).

NFT Nasıl Yapılır ?

Örneğin bir dijital çizim ortaya çıkardınız ve bunu NFT haline getirerek satmak istiyorsunuz. Bu durumda öncelikle NFT ürününüzü yayınlayacağınız bir blockchain ağını tercih etmeniz gerekir. NFT yapımına imkan tanıyan en popüler blockchain ağları Ethereum ve Binace Smart Chain olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunların haricinde NFT yapımına olanak veren altyapıya sahip olan Polkadot, Tezos, Tron, EOS ve Cosmos gibi ağlar bulunuyor.

Her blockchainin kendine özgü NFT standartları, uyumlu cüzdanları ve NFT pazaryerleri bulunmaktadır. Dijital ürünlerinizi NFT haline getirmek için cüzdanınızda seçtiğiniz blockchain ağının kabul ettiği kripto para birimi olmalıdır. Ethereum ağı için ETH, Binance Smart Chain için BNB BEP20 token kullanılabiliyor.

Kendi NFT ürününüzü tokenize etmek için tercih ettiğiniz blockchain ağının kriterlerini, uyumlu cüzdanını ve entegreli NFT pazarını öğrenmeniz gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*